Параграф22 Daily

§22 Новини

Окръжният съд в Добрич започва образователна програма в три гимназии

Окръжният съд в Добрич ще запознае учениците от три гимназии с актуални теми на правосъдието, съобщават от пресцентъра на институцията. Инициативата е част от образователната програма "Съдебната власт - информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури", която се осъществява по споразумение за сътрудничество между Висшия съдебен съвет и Министерството на образованието и науката.

Десетокласници и единайсетокласници от хуманитарната гимназия "Свети Свети Кирил и Методий", средното общообразователно училище "Климент Охридски" и финансово-стопанската гимназия "Васил Левски" ще научат повече за структурата и функциите на съдебната власт. Съдии от Окръжния съд ще запознаят гимназистите с проблемите на детското правосъдие. Ще бъдат разисквани въпроси за непълнолетните граждани като жертви и извършители на престъпления, със защитата на техните права, достъпа до правосъдие и други. Акцент в образователната програма ще бъде и темата за трафика на хора, посочват от пресцентъра на съдебната институция.

Добричкият окръжен съд за втора поредна година се включва в образователната инициатива, а натрупаният вече опит показва, че учениците повишават правната си култура и знаят повече как да се предпазят от престъпления.

Facebook logo
Бъдете с нас и във