Параграф22 Daily

§22 Новини

ОЛАФ разпореди проверка на земеделската министърка Танева заради онова видео

Ето какво написаха от Българи, обединени с една цел (БОЕЦ) във фейсбук:

На 8 юни 2020 г., БОЕЦ внесе сигнал до ОЛАФ и европейските институции за прикриване на залоупотреби с еврофондовете от страна на министър Танева. Основа на нашият сигнал стана видео, публикувано от сайта Биволъ, от среща на Десислава Танева със зеленчукопроизводителите.

От видеото става ясно, че на практика Танева казва на Василев и на всички участници в Консултативен съвет по овощарство и зеленчукопроизводство, че България е в тежки нарушения, които трябва да останат тайна и да бъдат укрити от европейските ни партньори. Със свое писмо с № OC/2020/0525/01 ОЛАФ ни уведомяват, че образуваната от тях проверка се възлага на ГД „ЗРСР“ ОЛАФ изикват от дирекцията и информация за предприетите от тях действия , които включват – одити, проверки и коригиращи мерки.

В писмото се казва:

„…Генерална дирекция за Селско стопанство и развитие на селските райони е в най-добра позиция за последващи действия по въпроса, както и да предприемат необходимите действия чрез провеждане на проверки и одити и чрез приемане на необходими коригиращи мерки. В това отношение ГД „Земеделие и развитие на селските райони“ бе помолена да информира OLAF за резултатите от дейностите, които те ще изпълнят в това отношение.“

За информация на българските граждани, словосъчетанието „приемане на необходимите коригиращи мерки“ означава връщане на пари. Това няма да го чуете от министър Танева, нито от Онзи с Джипката, нито дори от онзи с Каскета! Според тях всичко е наред, „усвояването“ върви с пълна сила и Брюксел пасе трева. Благодарение на биволите и БОЕЦ тази измамна схема бе разкрита и сигнала стигна до своите адресати, които бяха принудени да образуват проверка и да предприемат мерки. Проблемът е, че парите са потънали в джобовете на наглите, а откраднатото ще трябва да връщаме всички ние. Последиците ще са за съвестните земеделски производители.

Гешев вместо да разследва ще прикрие всички следи. Все по трудно става за управляващата ни мафия да краде от европейските фондове и все по трудно става и за брюкселските бюрократи да си затварят очите пред зверската корупция и схемите, чрез които Борисов и бандата му крадат парите на всички европейски данъкоплатци. За тази проверка няма да чуете и от нито една мисирка и няма да бъде отразена от нито една от контролираните от Буда и Пеевски телевизии и медии! По това ще ги познаете!

Пореден тежък удар срещу мафията!

Facebook logo
Бъдете с нас и във