Параграф22 Daily

§22 Новини

ОП – Хасково внесе в съда обвинителен акт за контрабанда на 286,940 кг хероин за 25 824 600 лв.

Окръжна прокуратура – Хасково внесе в съда обвинителен акт спрямо С.Й., на 41 г., турски гражданин, за това, че на 14 април 2019 г. през ГКПП - Капитан Андреево, общ.Свиленград, обл. Хасково, в съучастие с Н.А., като съизвършители и при посредствено извършителство чрез С.Р., ирански гражданин, с управлявания от него товарен автомобил, марка „Скания”, и прикачено към него полуремарке, без надлежно разрешително пренесли през границата на страната от Република Турция в Република България, високорисково наркотично вещество – хероин, с общо нетно тегло 286,940 кг, на обща стойност 25 824 600 лева, като предметът на контрабандата е в особено големи размери и случаят е особено тежък - престъпление по чл.242, ал.4, предл. 1, във вр. с ал.2, предл. 1, вр. чл.20, ал.2 от Наказателния кодекс.

По делото е установено, че на 14 април 2019 г., на ГКПП-Капитан Андреево при извършена митническа проверка в пода и тавана на превозвана машина за боядисване, в керамични плочи, били открити 144 найлонови пакета, съдържащи високорисково наркотично вещество, което е реагирало на полевия наркотест на хероин, с общо тегло 286,940 кг на стойност 25 824 600 лева.

Установено е още, че камионът е тръгнал от Техеран и крайната точка за доставка на стоката е била фирма в гр. Пловдив. Получател на пратката с хероин е била фирмата на обвиняемия Н.А. в гр. Пловдив. Два дни преди камиона да пристигне у нас, Н.А. е напуснал пределите на Република България и е бил обявен за международно издирване по линия на Интерпол и с Европейска заповед за арест. Спрямо него са отделени материали от делото, като издирването и разследването по тях продължават. Спрямо шофьора на тежкотоварния автомобил не са събрани доказателства за съпричастност към извършеното престъпление и с постановление на наблюдаващия прокурор спрямо него наказателното производство е прекратено.

Предстои Окръжен съд – Хасково да насрочи разпоредително заседание по делото.

Facebook logo
Бъдете с нас и във