Параграф22 Daily

§22 Новини

ОП – Кюстендил: Само две неприведени присъди – тези срещу братя Галеви

В Окръжна прокуратура – Кюстендил са останали неприведени само две присъди. Те са срещу Ангел Христов и Пламен Галев. Ангел Христов е осъден на четири години лишаване от свобода, а Пламен Галев - на пет години затвор. За двамата Окръжната прокуратура в Кюстендил е издала Европейска заповед за арест, от 15 май 2015 г. Двамата са обявени за международно издирване и периодично държавното обвинение изисква информация за издирването.

След няколкогодишни перипетии на три съдебни инстанции от 3 май 2012 г. присъдите им влизат в сила, но не се изпълняват, след като местоположението на Галев и Христов е неизвестно, още преди окончателното решение на Върховния касационен съд, съобщи окръжният прокурор Камелия Стефанова, сочи БНР.

През март 2021 г. Окръжният съд в Кюстендил реши да бъде конфискувано имущество за близо 2,5 млн. лева от Пламен Галев и Ангел Христов. Делото за конфискация срещу двамата беше заведено от антикорупционната комисия, която  внесе в съда в Кюстендил искове срещу тях и семействата им за отнемане на имущество за 4 250 189 лв.

Facebook logo
Бъдете с нас и във