Параграф22 Daily

§22 Новини

ОП – Пловдив разпореди проверка на Руския пазар в града

С разпореждане на Окръжна прокуратура – Пловдив, по реда на надзора за законност, бе възложено на директора на ОД на МВР - Пловдив, на директорите на ТД на НАП - Пловдив, ОДБХ - Пловдив и РИОСВ - Пловдив да извършат съвместна проверка, при  която:


  1. Да се установи какъв е статута на обособилото се като тържище място на територията на гр. Пловдив, популярно с наименованието „Руски пазар“ - функционира ли като регламентиран пазар, от кого се стопанисва, отдавани ли са на място под наем терени и/или павилиони /сергии/ за извършване на търговска дейност, от кого.

  2. Извършва ли се в самото тържище и/или в райони в непосредствена близост търговска дейност по продажба на храни, напитки и други стоки, при какви условия и от кого.

  3. Ако се установи извършване на търговска дейност по смисъла на предходната точка, декларират ли се приходи от нея по надлежния ред.

  4. Извършва ли се търговска дейност със защитени видове птици и от кого.

  5. Извършват ли се в района дейности по нерегламентирано горене на отпадъци и от кого.

В изпълнение на част от така поставените задачи на 18 април тази година са проверени 21 търговски обекти на територията на тържището. Започнати са 2 досъдебни производства по чл.172б от НК - за нерегламентирано използване на търговска марка, като са задържани 2 лица. Иззети са около 260 артикула, носещи чужди търговски марки.

От Областна дирекция по безопасност на храните са съставени 4 констативни протокола, 1 акт за установяване на административно нарушение и 1 разпореждане за унищожаване, като е иззета около 100 кг прясна риба без документи за произход. Съставени са и 4 акта за установяване на административни нарушения, касаещи продажба на живи животни. От РИОСВ са съставени 3 акта за установяване на административни нарушения за продажба на пойни птици. От страна на Фискален контрол при НАП са съставени 2 констативни протокола и 1 обект е запечатан за неиздаване на касов бон. От 3-то РУ при ОД на МВР - Пловдив е издаден 1 акт за установяване на административно нарушение по Закона за българските лични документи.

При проверката Общински инспекторат ще издаде предписание на кмета на район Северен за почистване на нерегламентирано сметище и нерегламентиран пазар.

Срокът за приключване на проверката по всички пунктове е едномесечен, като на проверяващите органи е указано във всички случаи на констатирани в хода й престъпления и/или административни нарушения, незабавно да се пристъпи към тяхното разследване и документиране.

Facebook logo
Бъдете с нас и във