Параграф22 Daily

§22 Новини

ОП – Смолян проведе 20 проверки в аптечната мрежа в областа за спекула с цените на лекарства

По разпореждане на Окръжна прокуратура – Смолян са извършени до момента 20 проверки в аптечната мрежа в Смолянска област с цел предотвратяване на продажбата на лекарства на спекулативни цени. До момента няма установени нарушения от инспекторите от РЗИ – Смолян. Те извършват инспекциите със съдействието на Областна дирекция по безопасност на храните,  ОД на МВР – Смолян и ТД на НАП, офис Смолян.

Контролните органи проверяват за деяния, нарушаващи разпоредбите, свързани с търговията с лекарствени продукти без разрешение, в това число, продажби, предлагане, търговски сделки по интернет. Инспекциите се извършват на случаен принцип и ще продължат до края на въведеното у нас извънредното положение.

При друга проверка, разпоредена от Окръжна прокуратура – Смолян, са били установени и проверени 497 лица с адреси в област Смолян, работили през март 2020 г. в хотели и къщи за гости в курорта Пампорово и в гр. Чепеларе,  където са пребивавали туристи от рискови държави. Служители на ОД на МВР-Смолян и инспектори от РЗИ – Смолян са извършили инспекциите при стриктно спазване на санитарните изисквания.

На лицата, споделили, че имат здравословни проблеми, са взети проби за наличие на заразната болест, като всички те са отрицателни. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във