Параграф22 Daily

§22 Новини

ОП – София протестира мерките за неотклонение на обвиняеми за получаване на подкуп

Окръжна прокуратура – София е внесла в съда протест срещу определението на Софийски окръжен съд относно мерките за неотклонение спрямо обвиняемите Д.Б. и С.А. Двамата са били привлечени към наказателна отговорност и задържани за срок до 72 часа за извършено от тях престъпление по чл. 301, ал. 1 от НК.

На 27.12.2019 г., в гр. Ихтиман, в качеството си на длъжностно лице – директор на професионална гимназия, Б. приел подкуп в размер на 5 000 лева. Въпросната сума му била дадена за да не извърши действие по служба – да не изменя размера на наемната цена по договор за аренда, сключен през фeвруари 2015 г. между учебното заведение и търговско дружество. Престъпното деяние е било извършено от него в съучастие с другия обвиняем – А.

Вчера в съдебно заседание състав на Софийски окръжен съд е оставил без уважение искането на СОП за определяне на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо двамата обвиняеми. По отношение на Д.Б. е била взета мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 3 000 лева. Спрямо другия обвиняем по наказателното производство съдът не е определил мярка за неотклонение.

Предстои произнасянето на Софийски апелативен съд по внесения от първоинстанционната прокуратура протест

Facebook logo
Бъдете с нас и във