Параграф22 Daily

§22 Новини

Опасните кръстовища в София вече ще са в черен списък на полицаите

Опасните кръстовища в София вече ще са в черен списък на полицаите. Идеята е там, където се знае, че често стават катастрофи, да се изпращат допълнителни екипи. Миналата година в столицата са ставали по 119 инцидента на ден.

Според статистиката на МВР мястото с най-много катастрофи през 2015 година е кръговото кръстовище на 4-ти километър. Там през миналата година са станали 140 пътни произшествия. Според шофьорите пешеходните пътеки са твърде близко до изходите от кръговото движение. Но гледната точка на пешеходците е различна. Често те едва успяват да преминат от другата страна на улицата.

В София всеки ден пътуват стотици хиляди автомобили. Най-опасният път, по данни на полицията, е Околовръстното шосе. Вниманието ни трябва да е изострено и по „Цариградско шосе”, „Сливница”, „Царица Йоанна” и „Панчо Владигеров”.

В списъка на напрегнатите точки има и конкретни кръстовища - "Сливница" и "Константин Стоилов", „Евлоги и Христо Георгиеви“ и "Цариградско шосе". Проблемно е и кръстовището на „Симеоновско шосе” и Околовръстното шосе, записало 69 произшествия в историята си за миналата година.

През 2015-а само в София са станали над 43 000 катастрофи или по 119 на ден. В около 1000 от тях е имало пострадали или починали хора.

Facebook logo
Бъдете с нас и във