Параграф22 Daily

§22 Новини

Операция срещу конвенционалната престъпност се проведе в Горна Оряховица

Специализирана полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност се проведе на територията на РУ – Г. Оряховица, под ръководството на Окръжна прокуратура – В. Търново и  Районна прокуратура  – Г. Оряховица, от служители на РУ – Г. Оряховица и Зонално жандармерийско управление.

Привлечени като обвиняеми са две лица, едно от които за нарушаване на противоепидемичните мерки. В рамките на операцията са разкрити две престъпления – домова кражба и причиняване на лека телесна повреда. Образувани са 4 бързи производства – за притежание на наркотични вещества, шофиране на автомобил, след употреба на наркотични вещества и нерегистриран автомобил. Образувани са и 3 преписки – две от тях за притежание на акцизни стоки без бандерол и една за унищожаване и повреждане на чуждо имущество.

Със заповеди по реда на ЗМВР за срок до 24 часа са задържани три лица.

Проверени са 196 граждани, 75 автомобила и 3 питейни и увеселителни заведения. В проверените заведения са констатирани нередности по отношение на документацията и са съставени констативни протоколи. В едно от тях са установени две непълнолетни лица, след 22,00 ч. Други 12 непълнолетни са установени в района около заведенията. На родителите на всички са съставени актове по Закона за закрила на детето.

Извършени са 61 проверки на водачи на МПС за алкохол. Съставени са 60 акта и са наложени 39 глоби по фиш. Заснети са 2 видеоклипа за скорост и са издадени 5 заповеди за налагане на принудителни административни мерки. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във