Параграф22 Daily

§22 Новини

Операция срещу незаконната миграция и трафика на хора се провежда в Хасковско

На територията на ОД на МВР – Хасково се провежда Специализирана полицейска операция по разкриване на престъпления за противодействие на незаконната миграция и трафика на хора, държане и разпространение на наркотици, вещно укриване, акцизни стоки без бандерол. Акцията се осъществява под надзора на Районна прокуратура – Свиленград.

Специализираната полицейска операция стартира тази сутрин, на км 83 на автомагистрала “Марица”, след пътен възел „Любимец“, в посока гр. Хасково.  Полицейски действия са за установяване и задържане на незаконно пребиваващи чужденци и на лица, съпричастни към каналджийска дейност, лица обявени за местно и общодържавно издирване и такива, укриващи се от наказателно преследване. В операцията участват служители на ОД на МВР – Хасково и на Регионална дирекция „Гранична полиция“- Смолян. На мястото присъства и Мария Кирилова, районен прокурор на гр. Свиленград.

Включени са електронни и технически средства, автотранспортна техника, хеликоптер, газ анализатори и средства за комуникация.

Акцията продължава и в момента.

Facebook logo
Бъдете с нас и във