Параграф22 Daily

§22 Новини

ОПГ, занимавала се с трафик на жени с цел сексуална експлоатация, е задържана във Враца

ОПГ, занимавала се с трафик на жени с цел сексуална експлоатация, е задържана във Враца. Операцията е проведена от служители на сектор „Трафик на хора“ в ГДБОП и колегите им от Враца, под ръководството на Специализираната прокуратура.

Спецоперацията е проведена вчера на територията на Враца. В хода й са задържани двама мъже на 31 и 55 години, и 34-годишна жена, участници в престъпна група, занимавала се с  набиране и организиране на трафик на жени с цел сексуална експлоатация в страната и чужбина.  При извършените лични обиски и претърсвания на адреси, в т.ч. в помещения, където са предлагани сексуални услуги, са намерени и иззети телефони, сим-карти, лаптоп, дебитни и кредитни карти, 7000 лева в брой, аксесоари. Според първоначалните данни групата е действала от март 2012 г. Набирала е жени от региона и е осигурявала помещенията. Част от жертвите били предлагани и транспортирани зад граница. В рамките на разследването са разпитани 14 свидетели, 9 от които – пред съдия.

След 24-часовото полицейско задържане на тримата, Специализираната прокуратура ги  привлече към наказателна отговорност и с постановления на наблюдаващия прокурор им е наложено задържане до 72 часа. Предстои в Специализирания наказателен съд да бъде внесено искане за налагане на най-строгата мярка за неотклонение „задържане под стража“ за всеки от тях.

Facebook logo
Бъдете с нас и във