Параграф22 Daily

§22 Новини

"Опипваната" Борислава може да лежи в затвора за набедяване

Лъжите на Борислава Латинова за гнусния обиск на полицайката Нели Върбанова са обект на втора проверка, но този път срещу самата нея. Районна прокуратура-София е разпоредила на СДВР в едномесечен срок да извърши проверка, в която да установи дали Борислава е извършила набедяване спрямо полицайката, пише BNews като се позовава на източници в държавното обвинение. Така е преценил наблюдаващият прокурор, който трябваше да се произнесе до месец по този въпрос, след като на 4 ноември СРП прекрати предварителната проверка по жалба на момичето срещу униформената служителка. Според Наказателния кодекс, ако се докаже, че Борислава е набедила полицайката, а е знаела, че е невинна, наказанието е затвор от една до шест години и обществено порицание.

В хода на проверката на СРП по жалбата на Латинова са снети обяснения на посочените от момичето очевидци, които се различават в значителна степен от твърденията на жалбоподателката. Последните не споменават за грубо отношение и бъркане под бельото на Латинова от страна на полицейския служител Нели Върбанова.

Твърденията на жалбоподателката се опровергават и от изготвената видео-техническа експертна справка, посочват още от държавното обвинение. Именно скандалния разказ на 20-годишното момиче доведе до проверката, изпитването с полиграф и дори старта на разследване от прокуратурата.

„Слизай ма!“ – това според момичето е казала полицайката на Борислава. Разкритието направи бащата на девойката пред Нова телевизия на 19 октомври. По думите му, служителката на реда се обърнала към младата жена в спряната вече кола със „Слизай ма“, а след въпроса на Борислава „защо“ тя я изтеглила от автомобила.

Facebook logo
Бъдете с нас и във