Параграф22 Daily

§22 Новини

Опожариха още две коли в Пловдив

Пореден палеж на автомобили в Пловдив е станал снощи, съобщават от пресцентъра на полицията. Две коли са изгорели на ул.  “Константин Величков” около  три часа след полунощ.От първоначалният оглед е установено, че огънят е причинен умишлено. По случая се работи, като се води полицейско разследване срещу неизвестен извършител.

Пламъците са обгорили паркирани един до друг “ДЕУ Есперо” и “Ланд Крузер”. Разследващите предполагат, че огънят е причинен умишлено и е тръгнал от ДЕУ-то.  Хората в района не подозират нищо. Според тях колата от доста време е паркирана там и вероятно на някой му е омръзнало да заема паркомястото.

Това е втори  последователен случай за последните две дононощия –  във вторник вечерта на  централния булевард  „Цар Борис Трети”, зад Байкал, бяха запалени други две коли – Ауди и Пежо 206. Автомобилите са собственост на младо семейство, с което съседите нямали никакви проблеми. Отделно вчера сутринта изгоря автомобил Сеат на бул. „Шести септември” 151.

Така, само за първите три дни на април са опожарени общо 5 автомобила.

Полицията подозира сериен подпалвач на коли и дори вече е станал ясен почеркът му – чупи предното стъкло на автомобила, хвърля в него запалителна течност и изчезва със своя кола. Това е заснела видеокамера при един от случаите.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във