Параграф22 Weekly

§22 Новини

Оправдаха бившия кмет на Исперих

Окръжният съд в Разград оправда бившия кмет на Исперих Адил Решидов, обвинен за длъжностно престъпление при усвояване на средства за бедствия и аварии.


Той бе признат за невинен по обвинението, че в периода от 18 ноември 2008 г. до 9 септември 2009 г., като длъжностно лице, е нарушил бюджетния закон и без правно основание е внесъл искане до Междуведомствената комисия за отпускане на средства за възстановяване на шест общински сгради под предлог, че са пострадали на 5 октомври 2008 г. от природно бедствие.


Съдът оправда и втория обвиняем по делото – инж. Данислав Дочев. Обвинението срещу него бе, че е изготвил неверни строително-конструктивни заключения за пострадалите от мнимата буря постройки.


Окръжният съд отхвърли и предявения от държавата граждански иск към подсъдимия Адил Решидов за сумата от 365 358 лева, представляващи имуществени вреди, причинени в резултат на престъплението.


Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред Апелативния съд във Варна. Прокурорът по делото Тихомир Тодоров вече заяви, че ще протестира решението.


Адил Решидов каза, че е доволен от решението на съда и не е очаквал друга присъда, освен оправдателна.

Facebook logo
Бъдете с нас и във