Параграф22 Daily

§22 Новини

Оправдателни присъди и по делото ”Гранити”

Бургаският окръжен съд произнесе три оправдателни присъди по мегаделото за убийството на собственика на фирмата за строителни материали "Гранити" Стоян Стоянов. Петима бяха обвинени за престъплението като един от тях - бившият директор на Агенцията за държавни вземания Станислав Михайлов, сочен за поръчител, се съди задочно, тъй като е в неизвестност.


Съдът с председател Захарин Захариев произнесе три оправдателни присъди за двамата подбудители: Станислав Михайлов и Галин Костов, както и за обвинения в помагачество Нено Стоянов.


За виновни съдът призна Стоян Колев, също обвинен в подбудителство и Стоян Петров - обвинен за убийството на бизнесмена. Те ще лежат по 18 години в затвора при първоначален строг режим.


"Със сигурност ще протестирам присъдите им. Не съм имал друго подобно дело в практиката си", заяви наблюдаващият прокурор Ангел Георгиев, който поиска най-тежки наказания и за петимата - доживотен затвор без право на замяна.


Стоян Стоянов беше отвлечен и убит на 6 март 2008 г. Бизнесменът изчезна, след като паркирал автомобила си в гаража на кооперацията, в която живее. Едва година по-късно - през октомври 2009 г., полицията откри трупа му в землището на несебърското село Паницово.

Facebook logo
Бъдете с нас и във