Параграф22 Daily

§22 Новини

Оправдателните присъди са станали прекалено много според главния прокурор

Главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че са му ясни интересите, които обслужва с обвиненията си следователят Бойко Атанасов. „Неговата теза от кого, как и защо е внушена - това на мен ми е съвсем ясно. Интересите, чиито обслужва, и те са ми ясни”, отбеляза той в интервю за БНТ. Именно заради това главният прокурор смята, че този следовател трябва да говори, както и да бъде оставен „да вади изрезки от кофите за боклук”, тъй като иначе се създава усещане, че нещата се покриват.

Сотир Цацаров отхвърля обвиненията за поръчкова работа на прокуратурата, като задава реторично въпроса чия и каква поръчка е изпълнила прокуратурата с разследването на депутата от ДПС Илия Илиев и поискания вчера имунитет. „Ако се работи като ,,шпицкоманда" или какво беше там. Това разследване плод на същото ли е?”, попита Сотир Цацаров и посочи, че това разследване е плод на много труд. По думите му изрядният договор и направеният ремонт не значат, че няма престъпление.

„Само че едни три милиона лева от държавния бюджет ги няма. За нас фактите са неоспорими”, отсече главният прокурор. Според държавното обвинение в периода 2007-2009 г. Илиев успял да източи 3 млн. лв. от поръчки на Националната компания "Железопътна инфраструктура" чрез три търговски дружества, които контролирал чрез подставени лица.

"И прокуратурата, и следствието си вършат работата”, е категоричен Цацаров, като посочва за примери делата Бисеров и Цветанов и произнасянето на оправдателни присъди по тях.

Според главния прокурор оправдателните присъди са станали прекалено много, а присъдите не ги раздава прокуратурата. „Оправдателните присъди станаха прекалено много и е крайно време всеки да поеме своята отговорност за това, което прави”, посочва Цацаров.

Facebook logo
Бъдете с нас и във