Параграф22 Daily

§22 Новини

Оранжерия за марихуана е разкрита във варненския кв. „Аспарухово“

Полицейски действия са предприети вчера на територията на Варна в хода на специализирана операция за противодействие, предотвратяване, пресичане и разкриване на престъпления, свързани с наркотични вещества.

Служители от Четвърто РУ проверили жилище, наето под наем от 25-годишен варненец, известен на органите на реда, който от месеци отсъства от страната. В апартамента е открито помещение, със специално обособена част за отглеждане на марихуана. По първоначална информация, в хода на операцията е задържан обитателят на съседния апартамент – мъж на 50 години, криминално проявен и осъждан, за когото се предполага, че е отглеждал насажденията. Намерени са 60 растения от рода на конопа в различен стадий на растеж.

При огледа са открити и уреди за контрол на влажността и температурата на въздуха, вентилатори, лампи, видеокамера, контролно табло, влагоуловител, уред за отопление с таймер, почва, течна тор

Намерените растения и оборудване са иззети, а 50-годишният мъж  е задържан за срок до 24 часа. Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство по чл. 354 „в“ от Наказателния кодекс. Уведомен е дежурен прокурор от Районна прокуратура Варна.

Facebook logo
Бъдете с нас и във