Параграф22 Daily

§22 Новини

Оранжерия за отглеждане на марихуана разкриха в Пещера

Добре оборудвана и умело прикрита оранжерия за отглеждане и обработка на марихуана разкриха криминалисти от ОДМВР-Пазарджик и Районното управление в Пещера. Полицейската акция е осъществена вчера на територията на брациговското с. Исперихово от екипи на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР-Пазарджик, съвместно с колегите им от група „Криминална полиция“ при РУ-Пещера.

В масивна сграда, в миналото ползвана като винарска изба, те открили отлично оборудвана оранжерия за отглеждане и последваща обработка на марихуана. Помещенията били технологично осигурени с вентилация, устройства за регулиране и контрол на влажността, температурата и осветлението.

Намерени са общо 889 растения канабис в различен стадий на развитие. От помещение, обособено като сушилня, са иззети 620 грама суха листна маса, проба от която  също реагирала на марихуана при полевия наркотест. Изяснено е, че стопанин на незаконното съоръжение е 22-годишен столичанин. Той е задържан за срок от 24 часа в полицейското управление в Пещера. Откритата дрога и оборудването са иззети.

Работата по случая продължава под надзора на Районната прокуратура в Пазарджик.

Facebook logo
Бъдете с нас и във