Параграф22 Daily

§22 Новини

Орце Камчев е арестуван в Македония за изборна измама

Бизнесменът Йордан (Орце) Камчев е задържан в полицейско управление за предполагаема изборна измама, а по-късно в съда прокуратурата подаде иск за задържането му поради планирано бягство, пише македонското електронно издание “Нетпрес“. Както обаче прокурорът Вилма Русковска потвърди за медиите, за Камчев ще бъде поискано задържане след информацията до прокуратурата от Агенцията за национална сигурност (АНБ) за планирано от бизнесмена бягство.

Източници, близки до Камчев, казват, че той не е имал намерение да бяга, което лесно може да се заключи от някои безспорни и лесно проверими факти. Всеизвестно е, че той буквално всеки ден е ангажиран с управлението на болницата „Аджъбадем Систина“ и особено нейния Covid-център. В събота той присъства на разширяването на отделението в клиниката, което в момента лекува 70 пациенти с коронавирус и за което ще бъдат наети допълнително 17 лекари и медицински сестри. Досега в медиите бяха публикувани няколко спекулации, че Камчев е отведен в полицейско управление във връзка със случаите "Империя" и "Парцели във Водно", сочи Фокус нюз.

Че всичко това вероятно е неправилно, показва и фактът, че на бизнесмена е казано, че е отведен в полицията заради „изборна измама“, за която се твърди, че той не знае нищо. Поради това има подозрения, че шумният арест на Орце Камчев цели да заглуши големите скандали около правителството, които през тази седмица се появяваха буквално всеки ден, коментира „Нетпрес“.

Facebook logo
Бъдете с нас и във