Параграф22 Daily

§22 Новини

Оръжейният холдинг Remington Outdoor подаде в съд на Алабама заявление за банкрут

Оръжейният холдинг Remington Outdoor Holding, който включва една от най-старите и най-големи американски компании за производство на огнестрелни оръжия и боеприпаси Remington Arms, е подала вчера в съда заявление за обявяване в несъстоятелност, съобщава Bloomberg. Според агенцията, документите за фалит са внесени в съд на щата Алабама. Причината са увеличените дългове на Remington Outdoor към кредиторите му. Подаването на съответното заявление е част от започналия процес на продажба на компанията, уточняват още от Bloomberg.

Това е вторият опит за фалит на Remington Outdoor за последните две години. През 2018 г. компанията започна тази процедура заради натрупани дългове на фона на драстичен спад в продажбите на огнестрелно оръжие след победата на Доналд Тръмп на президентските избори през 2016 г. в САЩ. За разлика от съперницата си за Белия дом от демократи Хилъри Клинтън и бившия президент Барак Обама, Тръмп се противопоставя на каквито и да са ограничения върху бизнеса с огнестрелните оръжия. Затова американците, без да се страхуват от някакво бъдещо затягане на правилата за придобиване на оръжие, не са си купували цеви толкова активно, както преди.

Но сега ситуацията се променя: поради нарастването на социалното напрежение в САЩ след смъртта на афроамериканеца Джордж Флойд и несигурността в обществото поради пандемията на коронавирус в страната, от февруари насам се наблюдава увеличение на продажбите на огнестрелно оръжие. Това раздвижване обаче не е могло да предотврати фалита на Remington Outdoor.

Facebook logo
Бъдете с нас и във