Параграф22 Daily

§22 Новини

Осем години килия и 300 000 лв. кръвнина за Ерай Хаджиюсеин, убил Емил Ехленов

Лошото момче на Златоград и Бенковски Ерай Хаджиюсеин ще лежи в затвора 8 години, 10 години няма да шофира и ще плати 300 000 лева за причинената смърт на 55-годишния Емил Ехленов, реши състав на Апелативен съд - Пловдив, пише 24rodopi.com. На първа инстанция в окръжен съд - Кърджали, Ерай получи 3 години затвор и бе осъден да плати 240 000 лева кръвнина. Присъдата на Апелативния съд подлежи на обжалване пред Върховния касационен съд.

Ехленов загина при зверска катастрофа на 25 юли 2013 г. на пътя Бенковски-Златоград. Мъжът пътувал към дома си, когато тридесет минути след полунощ колата му е връхлетяна от автомобил „БМВ", управляван от 28-годишния Ерай. Първоначално вината за катастрофата пое 18-годишният му братовчед Сезер, но разследващите бързо разкрили, че не той е бил зад волана. Веднага след удара те напускат мястото на произшествието.

Хаджиюсеинови са един от най-заможните родове в Кирковско. Фамилията е собственик на голяма транспортна фирма и на хотел в Златоград. Ерай е осъждан за палеж на автомобил и шофиране след употреба на алкохол. Разследван е за хулиганство и унищожаване на имущество, заявиха прокурори. Зад гърба си има 6 условни присъди. Миналата година в Златоград имаше протести срещу фамилията Хаджиюсеин, след като трима от нея пребиха крупие.

Съдът признава Ерай Л. Х., живущ в Златоград, със средно образование, женен, осъждан, за виновен в това, че на 25 юли 2013 година на път III-клас № 867, в землището на село Добромирци, община Кирково, при управление на МПС лек автомобил „БМВ", модел 320d, нарушил правилата за движение, налагащи на водачите да се движат възможно най-вдясно по платното за движение, а когато пътните ленти са очертани с пътна маркировка, да използва най-дясната свободна лента и по непредпазливост причинил смъртта на Емил Ехленов от Златоград.

Деянието е извършено в пияно състояние с концентрация на алкохол в кръвта 1.77 на хиляда, а деецът е избягал от местопроизшествието.

Facebook logo
Бъдете с нас и във