Параграф22 Daily

§22 Новини

Осем задържани на протеста пред Народното събрание

Седем мъже и една жена са задържани днес по време на протестните действия пред Народното събрание. Жената и трима от мъжете са били задържани за неизпълнение на полицейско разпореждане. Друг от задържаните, 42-годишен мъж, е с множество криминални регистрации и е обявен за общодържавно издирване. 46-годишен мъж пък е бил задържан заради притежание на нож. 

Органите на МВР са задържали и двама мъже с множество криминални регистрации, след като хвърляли предмети, в това число и бутилки, по сградата на Министерството на финансите. В единия от тях е намерена и иззета тревиста маса.

По време на протестните действия в столицата са предотвратени от полицията опити за нарушаване на обществения ред, блокиране на движението по главни пътни артерии и разкъсване на изградените полицейски кордони. Налице е грубо нарушаване на противоепидемичните мерки по заповедта на министъра на здравеопазването.

По-рано някои от участниците направиха и опит да проникнат в сградата на Народното събрание. Екипи на СДВР продължават да работят за опазване на обществения ред и предотвратяване на правонарушения.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във