Параграф22 Daily

§22 Новини

Още 4 обекта от хотела на Богомил Бонев в Банско на търг, търсят 4 млн. лв. от продажбата

Втора серия самостоятелни обекти от хотела на бившия вътрешен министър Богомил Бонев „Роял Тауърс” в Банско извади на тезгяха за публична продан съдебен изпълнител Виолина Тозева, съобщава "Струма". След като през лятото тя пусна за продажба обекти от 4-звездния комплекс за около 3 млн. лева, вече се продава и основният ресторант, който е с оценка от 1 126 388 лева, друг е оценен на 667 786 лева и още два имота за 1 070 000 лева.

Лъскавият хотел търси нови собственици заради няколко ипотеки в Инвестбанк, която при това е разкрила клон в имота. Бонев и половинката му Нона Йотова доскоро лично менажираха хотела и дори живееха в него целогодишно, наслаждавайки се на собствеността си - първия голям проект в Банска, включващ 12 пет етажни блока с 320 апартамента. Повечето жилища от сградата са продадени отдавна на чужди и български инвеститори.

Банскалии твърдят, че хотелът е тръгнал назад през 2010 г., когато река Глазне преля и сериозно го наводни, отнасяйки летния бар, барбекюто и детските площадки.

Facebook logo
Бъдете с нас и във