Параграф22 Daily

§22 Новини

Още един в ареста за обира на банковия клон в столицата

Криминалисти от столичната полиция са задържали още един човек за обира на 185 хиляди лева от банков клон в хипермаркет на бул. "Европа". Според неофициалната информация арестуван е човекът, изработил ключа, с който извършителите са проникнали в офиса на банката.

Както е известно през уикенда полицията залови един от извършителите, като в него бяха намерени 60 000 лева от откраднатите пари. Обирът стана в събота, като неизвестните бандити задигнаха 185 000 лева от сейфа на банков клон в „Люлин" в София. Касиерката за кратко напуснала офиса на банката, без да заключи парите, а когато се върнала, установила обира. Това твърди самата тя пред полицията.

Разследващите започнаха работа по издирването на съучастниците на заловения. Проверяваше се и версията дали намерен в събота опожарен автомобил в близост до село Мрамор има отношение към случая. Усилията им дадоха резултат, след като бе установен и майсторът на ключа, с който са проникнали в банката. Продължава издирването на още двама мъже, за които се предполага, че са участвали в обира.

Facebook logo
Бъдете с нас и във