Параграф22 Daily

§22 Новини

Още една зелена площ в ж.к. „Лагера“ се оказа частна собственост

За заградена като частен имот зелена площ в ж.к. „Лагера“ сигнализира слушател на Радио София. На заградената площ съществуват алеи, паркоместа, градинки и детски площадки, но изведнъж се оказва, че жителите на квартала не могат да ги използват, тъй като са нечия частна собственост. „Това е тротоар, паркинг за над 50 автомобила, прилежаща площ на два от жилищните блокове, които са на по 18 етажа, има зелено пространство, две пешеходни алеи. Изведнъж получихме чудесен коледен подарък - сложиха колчета и ние сме в ступор“, разказа местният жител Любомир Богданов.

По думите му, теренът е станал частна собственост чрез т. нар. заменки. „Заменили са го за няколко апартамента в крайните квартали на София. Над декар и половина парцел, обособили са го и всеки момент ще му дадат разрешително за строителство на собственика“, добави Богданов.

Домоуправителите на двата блока са провели среща с представители на районната администрация в „Красно село“, откъдето им е обяснено, че собственикът няма разрешение за строеж, но това не зависи от тях.

Жителите от засегнати блокове подготвят протест в следващите дни, а обещанието е да блокират кръстовището на бул. "Цар Борис III" и бул. "Ив. Гешов".

Facebook logo
Бъдете с нас и във