Параграф22 Daily

§22 Новини

Осмина са арестувани от разбитата ОПГ за телефонни измами в град Левски

Осем души са арестувани при специализираната операция срещу телефонни измамници, блокирала Левски тази сутрин. Седем са задържани в града и един в София, съобщи зам.-главният прокурор Иван Гешев. „Не можем да говорим за ръководители на престъпна група, но двама от задържаните са доминирали в нея. Според събраните доказателства ще се прецени правната квалификация срещу тях – дали са ръководители, или участници в групата. 4 часа работа не са достатъчни за анализ, но по оперативна информация групата в Левски е сред най-сериозните, работили на територията на страната. За никого не е тайна, че Левски е меката на ало измамниците в България“, обясни Гешев.

Всички задържани са криминално проявени, някои са осъждани. При обиските са иззети килограм злато и доста сим карти, някои от Румъния.

Има данни, че измамниците са пътували и до Румъния. Един от арестуваните е бил в групата на ало измамниците в Горна Оряховица, а след разбиването й преди месеци се е преместил в Левски. По първоначална калкулация, измамите са за десетки хиляди левове. Вземани са дребни суми, но редовно. Има няколко случая на предотвратени измами на възрастни хора, които са опитали да теглят пари от банки, за да ги дадат на мошениците.

Полиция и жандармерия имаше по обяд в петък пред къщата на 50-годишния Димитър Серафимов – Келеша. Има данни, че е прал пари чрез заведението, каза пред журналисти шефът на плевенската полицейска дирекция Красимир Начев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във