Параграф22 Daily

§22 Новини

Оставиха в ареста чешки гражданин, обвинен в кражба и закана с убийство

По искане на Районна прокуратура – Бургас съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо чешкият гражданин Марек К. Той е обвинен за това, че противозаконно е отнел множество лични вещи (документи, ключове, банкови карти, мобилен телефон и др.), собственост на различни лица, отседнали в комплекс, намиращ се в к.к. „Слънчев бряг“. Престъплението е квалифицирано по чл. 194, ал.1 от НК.

Той е обвинен и за това, че на същото място (в стая от комплекса) се е заканил с убийство на 25-годишна жена, като насочил пистолет към нейното чело. Престъплението е квалифицирано по чл.144, ал.3, вр. ал.1, вр. чл.23, ал.1 от НК.

По време на разследването е установено, че обвиняемият е проникнал в комплекса, носейки със себе си две празни чанти. След това е започнал да влиза в празни стаи и противозаконно да отнема вещи от тях. В една от стаите се намирала пострадалата жена. Обвиняемият тръгнал към нея и извадил пистолет, който насочил към нейното чело. Започнал да говори на език, който бил непознат за жената. В един момент обвиняемият хвърлил чантите през балкона, скочил през терасата и побягнал с тях.

Престъпленията, осъществени при условията на реална съвкупност, са извършени за времето от 19.28 ч. до 19.45 ч. на 12.07.2020 г.

Определението на Районен съд – Несебър може да бъде обжалвано пред Окръжен съд – Бургас.

Facebook logo
Бъдете с нас и във