Параграф22 Daily

§22 Новини

Оставиха в ареста двамина, издирвани в Белгия за грабеж на 38 кг. злато

Състав на Варненския окръжен съд остави в ареста 46-годишния М.М. и 55-годишния С.Д. – български граждани, издирвани в Кралство Белгия за организиран грабеж, кражба и противозаконно лишаване от свобода на белгийски поданик. Престъплението е извършено от общо петима българи, трима от които вече били предадени на властите в Белгия.

Двамата мъже били задържани на 24 юни от служители на ОД на МВР - Варна при специализирана полицейска операция.

На 11 март 2021 г., от Първоинстанционния съд в гр. Антверпен, Кралство Белгия, била издадена европейска заповед за арест на М.М. и С.Д. във връзка с наказателно преследване за три престъпления, което се водело спрямо тях.

През октомври 2020 година, двамата нападнали белгийски поданик пред дома му в град Зандховен. Сломили съпротивата му и противозаконно го задържали в дома му, като упражнявали насилие спрямо него в продължение на 16 часа. Целта на извършителите била съдържанието на сейфа на пострадалия, а именно 38 кг злато и други ценни вещи. След като ги взели, те напуснали дома му, а малко след това и страната. Пострадалият мъж бил приет за лечение в болница със сериозни травми.

За посочените деяния, според законодателството на Кралство Белгия, се предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от 15 до 20 години.

Facebook logo
Бъдете с нас и във