Параграф22 Weekly

§22 Новини

Оставиха в ареста издирван руснак

Окръжният съд в Бургас наложи домашен арест на руския гражданин Андрей Чирков, издирван в Русия. Прокуратурата поиска той да бъде задържан под стража по молба на руските съдебни власти във връзка с тяхно бъдещо искане за екстрадиция. Те го търсят за разследване по обвинение за извършено престъпление за присвояване на финансови средства в особено големи размери, съобщиха от пресслужбата на Окръжния съд в Бургас.


Руската прокуратура е посочила, че деянието е извършено чрез измама по повод сключен договор между Чирков, в качеството му на директор на строителна компания, и полицейския департамент в Челябински район за реконструкция на сграда, ползвана от полицията. Чирков изпратил документ с невярно съдържание на своите контрагенти, с който управляваното от него дружество е получило неправомерно сумата от 19 500 000 рубли.


Според руските власти те били присвоени от него. По законодателството на Руската федерация деянието се наказва с лишаване от свобода за срок от 10 години и за него не е предвиден давностен срок.

Facebook logo
Бъдете с нас и във