Параграф22 Daily

§22 Новини

Оставиха в ареста крадец на автомобили, вторият задържан - с парична гаранция

Столични полицаи разкриха извършители на противозаконно отнемане на лек автомобил. В хода на разследването е открит и втори автомобил, обявен за издирване; задържани са двама мъже, на които е повдигнато обвинение по чл. 215 от НК.

Разследването на случая започнало след получен сигнал за противозаконно отнет на 14 януари лек автомобил  „Нисан – Джук“. Незабавно е планирана специализирана полицейска операция с цел установяване на инкриминирания автомобил и задържане на извършителите. В хода на полицейските действия отнетата кола е открита в хале в кв. „Драгалевци“. На място са задържани двама мъже, на 44 и 45 години.

Първият е криминално проявен и осъждан за престъпления, свързани с МПС. При последвалите процесуално- следствени и оперативно-издирвателни действия, предприети от служители на СДВР на адреса на 45-годишият мъж е установен укрит друг лек автомобил - „Рено“, обявен за национално и международно издирване. Униформените иззели мобилни телефони, СИМ карти, лекия автомобил „Нисан – Джук“, регистрационни табели, ключ за „Нисан“-а и инструменти за разкомплектоване на автомобили.

По случая е образувано досъдебно производство. След доклад на материалите в Софийска районна прокуратура, и на двамата мъже е повдигнато обвинение по чл. 215 от НК. На 44-годишния мъж е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа, а на втория задържан е наложена мярка  „парична гаранция“  в размер на две хиляди лева. Работата по разследването продължава в рамките на досъдебното производство и под надзора на прокуратурата.

Подробности по случая бяха съобщени от директора на СДВР старши комисар Георги Хаджиев,  административния ръководител на Софийска районна прокуратура Невена Зартова и старши инспектор Антон Дерменджиев, заместник началник на група „Противозаконно отнемане на МПС“ в СДВР.

Facebook logo
Бъдете с нас и във