Параграф22 Weekly

§22 Новини

Оставиха в ареста мъж за кражба при рецедив

Най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" взе Районният съд - Варна към 27-годишния Д.Н., привлечен като обвиняем за опит за кражба при опасен рецидив, съобщиха от пресцентъра на магистратурата. Деянието е било извършено на 30 март тази година в магазин от голяма търговска верига в кв. "Младост", Варна.


От кош за промоционално предлагане на алкохол са били взети и укрити под горнище на анцуг две бутилки уиски, които не били заплатени на касите. При опит на охраната да извърши проверка на извършителя след касовата зона, той изпуснал бутилките и те се счупили.


27-годишният Д.Н. е многократно осъждан за тежки умишлени престъпления. Преди година той е бил освободен от затвора, след като е изтърпял ефективно наказание от 2 години лишаване от свобода, наложено му с предходна присъда. Освен това по отношение на него има две неприключени съдебни производства във Варна и Несебър.


Съдът прецени, че може да се направи обосновано предположение за авторство на деянието, както и че опасността обвиняемият да извърши друго престъпление или да се укрие е реална.


Определението по наложената мярка за неотклонение подлежи на обжалване в 3-дневен срок пред Окръжния съд.

Facebook logo
Бъдете с нас и във