Параграф22 Daily

§22 Новини

Оставиха в ареста обвинения за грабежи на мобилки от подрастващи

Районен съд-Варна взе най-тежката мярка за процесуална принуда – „задържане под стража” по отношение на 34-годишния Р. И., привлечен като обвиняем за извършени грабежи на телефонни апарати от подрастващи, съобщиха от пресцентъра на първоинстанционната магистратура.

Деянията са извършени в един непродължителен период от време в централната част на Варна, при условията на продължавано престъпление, като с дързост и употреба на физическа сила са отнемани мобилни телефони на деца и младежи. Събраните по делото доказателства водят до обосновано предположение за авторство на деянието. По данни на прокуратурата, 34-годишният Р.И. не обитава постоянното си местоживеене и пребивава в отделни изоставени сгради. Обвиняемият има предходна съдимост за извършено от него посегателство над собствеността.

Съдът отчете високата обществена опасност, предвид факта, че пострадалите от деянието са изключително уязвими членове на обществото – в детска и младежка възраст. Като взе предвид и интензитета на извършването на отделните деяния, както и с цел да се предотврати възможността 34-год. Р.И. да се укрие или да извърши друго престъпление, съдът счете, че следва да му бъде взета най-тежката мярка за неотклонение.

В тридневен срокът може да се обжалва наложената мярка за неотклонение.

Facebook logo
Бъдете с нас и във