Параграф22 Daily

§22 Новини

Оставиха в ареста рецидивист с 21 страници справка за съдимост

Съдът задържа под стража за кражба опасен рецидивист с 21 страници справка за съдимост по искане на Районната прокуратура в Генерал Тошево.

По искане на Районната прокуратура в Генерал Тошево съдът взе днес, 16 февруари 2016 г., мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 27-годишния бургазлия Ст.Ст. за кражба на оборота на ресторант, извършена при условията на опасен рецидив – престъпление по член 196, ал. 1 т. 2, във връзка с член 195, ал. 1, т. 3 от Наказателния кодекс.

На 27 ноември 2015 г. 27-годишният мъж повредил здраво направената преграда на ресторант „Централ“ в Генерал Тошево и отнел дневния оборот в размер на 347 лева, който се съхранявал в кутия зад бара на ресторанта. Крадецът, който е действал при условията на опасен рецидив, е установен по записа от охранителните камери. На 13 февруари 2016 г. той е бил задържан за срок до 72 часа от прокурор в Районната прокуратура в Генерал Тошево.

Срещу опасния рецидивист в момента се водят четири производства за кражби. Справката за съдимостта на Ст.Ст. съдържа 21 страници, от които става ясно, че той е „специализирал“ във взломните и обикновени кражби.

Facebook logo
Бъдете с нас и във