Параграф22 Daily

§22 Новини

Оставиха в ареста рецидивиста Динко Динев, ограбил англичани

Бургаският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд-Сливен и остави в ареста Динко Динев. Той е привлечен като обвиняем за това, че на 19.01.2015 г., в с.Биково, общ. Сливен, като съизвършител с още трима мъже, отнел чужди движими вещи (в особено големи размери) - 71 247 лв. от владението на английски граждани. Вещите са отнети с намерението да бъдат присвоени противозаконно, като за целта е употребена сила и заплашване - престъпление по чл.199 ал.ІІ т.3, вр.ал.І т.4, вр.чл.198 ал.1, вр.чл.20 ал.ІІ от НК. При извършване на престъплението Динев е бил въоръжен.

Деянието е извършено в условието на опасен рецидив. За него в закона е предвидено наказание от 15 г. до 20 г. „лишаване от свобода“, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Прокурорът бе категоричен, че определението на Сливенския окръжен съд е правилно и законосъобразно. Той поиска Динев да остане в ареста, като аргументира искането си с факта, че от събраните доказателства може да бъде направено обосновано предположение, че обвиняемият е автор на престъплението. Представителят на държавното обвинение заяви, че има реална опасност Динев да извърши ново престъпление, като акцентира върху предходните му осъждания (8 влезли в сила присъди - основната част от тях са за престъпления против собствеността).

Съдът се съобрази с мотивите на Прокуратурата и остави Динев в ареста.

Определението на Апелативен съд-Бургас не подлежи на обжалване.

Facebook logo
Бъдете с нас и във