Параграф22 Daily

§22 Новини

Оставиха в ареста украинския шофьор, причинил катастрофата до Лесово

Най-тежката мярка за неотклонение  "задържане под стража" наложи Ямболският окръжен съд на украинския шофьор, в чийто тир се блъсна пътнически микробус в близост до ГКПП Лесово на 9 октомври. При удара загинаха 3-ма души, а 11 пострадаха тежко.  Съдът остави за постоянно в ареста 50-годишния Октавиян Бетиян с мотив, че повдигнатото обвинение на подсъдимия, е особено тежко и по него се предвижда лишаване от свобода до 20 години, както и че съществува възможност Бетиян да се укрие.

Според адвокат Светослав Михов по това дело трябва да бъдат съдени други. "Съответните държавни чиновници от Министерството на транспорта и от Министерството на регионалното развитие и благоустройство, включително и местната администрация, които са създали един хаос. Т.е. оставили са един хаос да се саморазвива на ГКПП "Лесово"."

Прокурор Милен Божидаров заяви, че камионът на украинския шофьор е престоял на пътя часове преди инцидента, безпричинно. "Товарният автомобил е бил преграда на пътното платно. Пред него категорично не е имало спрени моторни превозни средства." Бетиян е обвинен в нарушаване на правилата за движение, следствие на което е настъпило тежко ПТП при което са загинали повече от 1 лице и са нанесени средни телесни повреди на други лица.

Решението на Окръжния съд в Ямбол може да бъде обжалвано в тридневен срок пред Апелативния съд в Бургас.

Facebook logo
Бъдете с нас и във