Параграф22 Daily

§22 Новини

Оставиха за постоянно в арестта обвиняеми за отвличане и изнудване

По искане на Районна прокуратура-Своге съдът взе мерки за неотклонение "задържане под стража" спрямо 19-годишните Е.Й. и П.М., привлечени към наказателна отговорност по досъдебно производство, водено за противозаконно лишаване от свобода и изнудване. Това съобщава отдел "Връзки с обществеността" към Апелативна прокуратура-София.

В хода на разследването са събрани доказателства за това, че от 04.00 ч. до 13.00 ч. на 1 януари т. г. 21-годишният В.Д. е бил против волята му държан в къща в Своге. Спрямо него било упражнено насилие - нанесени удари с юмруци и с метална водопроводна тръба, както и завързване с кабел, се казва в информацията.

Майката на пострадалия е изнудвана за пари и заплашвана с убийството на сина й. Изплашена от случилото, се жената предала сумата от 100 лева в района на жп гарата в града.

Извършителите на престъпленията са били установени и задържани. С постановление на прокурор в Районна прокуратура-Своге Е.Й. е привлечен в качеството на обвиняем за противозаконно лишаване от свобода и изнудване, а съучастникът му П.М. - за изнудване.

В заседание по разглеждане на искането на прокуратурата за вземане на мярка за неотклонение спрямо Е.Й. е П.М. съдът прие доводите на държавното обвинение за наличие на обосновано предположение за авторството на извършените престъпления, се казва в съобщението.

Определението на съда за взетите мерки за неотклонение може да бъде обжалвано пред Окръжен съд-София.

Facebook logo
Бъдете с нас и във