Параграф22 Daily

§22 Новини

Осъден за убийство сред нападателите на жената в Ръжево Конаре

Двама криминално проявени, единият с присъда за убийство, са арестувани за грабежа и побоя над 93-годишната Дона Чернева в с. Ръжево Конаре, съобщиха от пловдивската полиция и прокуратура. Те са 27-годишният Георги Лазаров от с. Дълго поле и 32-годишният Андон Митев от Ръжево Конаре. Митев е излежал присъда за убийство от 9 години през 2013 г..

Двамата са арестувани вчера около 18 часа. Направили са самопризнания и са показали кладенеца, в който са изхвърлили портфейла на възрастната жена. Завели са полицаите и до мястото, където са се опитали да изгорят маската и ръкавиците, с които е ограбена жената. След като им бяха повдигнати обвинения, отказаха да дават повече обяснения, посочи зам.-директорът на ОДП Пловдив Георги Георгиев. Утре съдът ще гледа поискания от прокуратурата постоянен арест, съобщи говорителят на Окръжна прокуратура Галина Андреева.

На въпрос до къде е стигнало разкриването на извършителите на побоя над възрастната двойка в Голям Чардак, които премиерът Бойко Борисов поиска да бъдат арестувани за 24 часа, а вече са минали два месеца, Георги Георгиев отговори, че иска да разкрива престъпленията за 12 часа, но не винаги е възможно.

Работи се активно, допълни зам.-директорът на полицията.

Facebook logo
Бъдете с нас и във