Параграф22 Daily

§22 Новини

Осъдиха бивш началник на Общинска служба по земеделие – Руен, нарушил служебните си задължения за да набави облага за другиго от 121 710 лв.

Наложиха условно наказание от 12 месеца „лишаване от свобода“, изтърпяването на което е отложено с изпитателен срок от 3 години, спрямо Б.Б. – началник на Общинска служба земеделие в Община Руен, обл.Бургас.

Той е признал вината си за това, че в качеството си на длъжностно лице по смисъла на закона, заемащо отговорно служебно положение, нарушил служебните си задължения, като регистрирал 30 броя парцели, собственост на Община Руен, като такива отдадени под наем на друго лице. Деянието е извършено на 18.05.2017г. в с.Руен, обл. Бургас. Б.Б. е регистрирал посочените имоти в интегрирана система за администриране и контрол, като въвеждайки информацията, не е изпълнил служебните си задължения, тъй като имотите в действителност не са били отдадени под наем на друго лице. С действията си Б.Б. е целял да набави облага – сумата от 121 710 лв. (земеделски субсидии), която да бъде изплатена на К.Б., въз основа на представена невярна информация, че той е наемател на горепосочените 30 имота.

Престъплението е квалифицирано по чл.282, ал.2, предл.2, вр.ал.1 от НК. Б.Б. е лишен от право да заема длъжността началник на Общинската служба по земеделие за срок от 3 години.

Споразумението, което е одобрено от Окръжен съд – Бургас, е окончателно и има сила на влязла в законна сила осъдителна присъда.

Facebook logo
Бъдете с нас и във