Параграф22 Daily

§22 Новини

Осъдиха бившия кмет на Куклен на 36 000 лева и пробация

Бившият кмет на Куклен Димитър Сотиров бе осъден на пробация за срок от половин година, съобщиха от Съдебната палата в Пловдив. Той беше признат за виновен в това, че на девети декември 2008 г. като кмет на общината съзнателно е сключил неизгодна сделка - договор за извършване на консултантски услуги  от фирма  „Анастасов" ЕООД. С този документ фирмата е получила правата да движи сделките с имотите на община Куклен, на обща площ от 22 420 дка. От това нейният бюджет е бил ощетен  с 36 000 лева за Община Куклен, прецени съдът.

Затова бившият кмет  бе осъден и да възстанови тази сума обратно на градската хазна.  Решението не е окончателно и  подлежи на обжалване, уточняват от Окръжния съд.  

Това е втора присъда за Димитър Сотиров в рамките на две седмици. На 25-ти януари по друго дело той получи една година условно затова, че е  раздал около 10 хил. лева общински пари на хора от селото,  които, според прокуратурата, са престъпно присвоени.  

Тогавашният му заместник – кмет Иван Апостолов обаче бе оправдан по всички обвинения за злоупотреби с бюджетни средства през мандата им 2007 – 2011г.

Facebook logo
Бъдете с нас и във