Параграф22 Daily

§22 Новини

Осъдиха бургаски футболисти за черно тото

Двама футболисти бяха осъдени от Районен съд-Бургас заради скандала с незаконни залагания в края на 2012 г. Защитникът Галин Димов и халфът Любомир Божинов бяха признати за виновни само в това, че са залагали при незаконен букмейкър и получиха административни санкции – от по 1000 лева, съобщава burgas.utre.bg.Освен това футболистите са задължени да платят и 5 лева държавни такси.

Димов и Божинов са освободени от наказателна отговорност. През 2012 г. и двамата играеха за "Нефтохимик". Сега Димов е част от втородивизионния "Черноморец", докато Любо Божинов е водещият играч на "Поморие", който е лидер в Югоизточната "В" група.

Двамата бяха сред задържаните при мащабната акция в Бургас на 13 декември 2012 г. Другите закопчани и по-късно разпитвани бяха съотборниците им Преслав Йорданов, Румен Трифонов, Даниел Младенов, Пламен Димов, Яни Пехливанов и Янко Георгиев, както и организаторите Иван Сивов и Тодор Пачев. Последните двама бяха съдени заради нарушаване на Закона за хазарта.

Още при повдигане на обвинението с тях се захвана и Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество, която запорира недвижими имоти за 385 хиляди лева на Пачев, след като той не доказа откъде са доходите му с които е закупил два апартамента и два гаража в Бургас, апартамент в Несебър и др.

Facebook logo
Бъдете с нас и във