Параграф22 Daily

§22 Новини

Осъдиха Джимито на почти 5 години затвор, ужилил и Ивана със 100 бона

Наказателното производство срещу нашумелият пловдивски бизнесмен Стоян Анастасов-Джимито приключи с осъдителна присъда на първа инстанция, съобщиха от Районна прокуратура в Града под тепетата. Джимито, в качеството си на управител на „Анастасов”ЕООД, Пловдив, възбудил и поддържал заблуждение у Ю. Г. и З. П. и с това им причинил вреди в големи размери на обща стойност 95 974.25 лева.

Анастасов сключил с пострадалите предварителни договори за продажба на недвижими имоти „на зелено” без да има възможност и намерение да изпълни поетите от него задължения, тъй като целта му била да си набави по този начин имотна облага. Анастасов поддържал у пострадалите близо две години заблуждението, че ще им продаде апартаменти, за да могат те през това време на различни вноски да му заплатят пълната им стойност.

Джимито е обвинен и за престъпление срещу кредиторите - за това, че не поискал от съда да открие производство по несъстоятелност на управляваното от него дружество в 30-дневен срок, след като същото дружество е спряло плащанията си и изпаднало в неплатежоспособност. Районен съд постанови осъдителна присъда, по която Анастасов е признат за виновен и по двете обвинения. Определено му е общо наказание в размер на четири години и шест месеца лишаване от свобода.

Джимито нашумя с това, че докато беше издирван от всякакви служби, избяга и се покри в чужбина. И до днес той не се е явил да отговаря за действията си. Освен това в качеството си на приятел на известната фолк певица Ивана, той е поискал от нея 100 хиляди лева заем и не ги е върнал. Освен от българската полиция, Джимито е издирван и от Интерпол.

Facebook logo
Бъдете с нас и във