Параграф22 Daily

§22 Новини

Осъдиха двамина за опит за кражба на 77 130 лева от къща в Сопот

По досъдебно производство на Районна прокуратура – Пловдив са осъдени В.К., на 58 г., и В.С., на 57 г., за това, че на 16 март 2021 г. в гр. Сопот, обл. Пловдив, при условията на опасен рецидив, са направили опит да отнемат чужди движими вещи – сумата от 77 130 лева, от владението на пострадалия мъж, без неговото съгласие, с намерение противозаконно да ги присвоят, като деянието е останало недовършено и стойността на вещите е в големи размери – престъпление по Наказателния кодекс.

Районен съд – Пловдив е наложил на В.К. наказание от 1 година и 2 месеца лишаване от свобода, а на В.С. – наказание от 1 година и 3 месеца лишаване от свобода, като и за двамата е определен първоначален „строг“ режим на изтърпяване на присъдата. В.К. и В.С. са признали вината си по повдигнатото обвинение. Наказанията са наложени след споразумение, одобрено от Районен съд – Пловдив.

По делото е установено, че двамата подсъдими предварително се подготвили да извършат кражба в дома на пострадалия мъж, който бил земеделски производител.  На 16 март 2021 г. в гр. Сопот, те влезли в къщата, за да вземат парите – сумата от 77 130 лева, но не успели, защото били задържани от полицейски служители.

Определението на Районен съд – Пловдив е окончателно.

Facebook logo
Бъдете с нас и във