Параграф22 Daily

§22 Новини

Осъдиха двамина за пране на пари в особено големи размери

Окръжен съд – Стара Загора осъди двама мъже за пране на пари в особено големи размери, които са придобити чрез тежко умишлено престъпление, което не попада в наказателната юрисдикция на Република България.

С присъда Наказателен състав на Окръжен съд – Стара Загора наложи едно общо наказание на 35-годишния подсъдим Д. Г. в размер на ПЕТ ГОДИНИ и ШЕСТ МЕСЕЦА лишаване от свобода, което да изтърпи при първоначален „строг“ режим, както и глоба“ от 10 000 лева, а на другия подсъдим - 32-годишния Г. Г., наложи едно общо наказание в размер на десет години и шест месеца лишаване от свобода, което да изтърпи при първоначален „строг“ режим, както и глоба в размер на 20 600 лева.

С постановената от Окръжен съд – Стара Загора присъда и двамата подсъдими са признати за виновни за пране на пари в особено големи размери и извършени документни престъпления. Отделно от това наказание подсъдимият Г. Г. ще търпи при първоначален „строг“ режим и отложеното му наказание в размер на две години и десет месеца  лишаване от свобода, наложено му по друго дело по описа на Окръжен съд – Стара Загора, по което е бил осъден за извършено от него данъчно престъпление.

Facebook logo
Бъдете с нас и във