Параграф22 Daily

§22 Новини

Осъдиха мъж, използвал фалшива диплома пред МВР

Районният съд във Варна осъди мъж, използвал фалшива диплома за завършено средно образование пред МВР-Варна за придобиването на шофьорска книжка. Съдът наложи след споразумение наказание „пробация” на 43-годишен мъж, предаде Moreto.net.

В продължение на 6 месеца 43-годишният Х. Николов ще трябва да изпълнява двете задължителни пробационни мерки - да се регистрира по настоящ адрес с периодичност 2 пъти седмично и да провежда срещи с пробационни служители. Той се призна за виновен в това, че на 20 май м. г. пред служител в Сектор “Пътна полиция” при ОД на МВР - Варна съзнателно се ползвал от неистинско свидетелство за средно образование.

След успешно издържан практически изпит за придобиване на правоспособност за управление на автомобил, Николов подал пълен набор от изискваните необходими документи за шофьорска книжка, като на предоставените копия собственоръчно изписал трите си имена, дата и подпис.

Извършената рутинна проверка в регистрите на професионална гимназия в Разградска област, посочена като издател на дипломата, показала, че на името на подсъдимия никога не било издавано свидетелство за завършено средно образование в това училище.

За самото съставяне на неистинския документ от 43-годишния мъж не може да се търси наказателна отговорност.

Споразумението е окончателно и влиза в сила веднага.

Facebook logo
Бъдете с нас и във