Параграф22 Daily

§22 Новини

Осъдиха мъж за държане на килограм амфетамин

Със сключване на споразумение приключи воденото наказателно производство срещу И.М., на 27 г. Районен съд – Стара Загора одобри споразумение, постигнато между обвинител от Районна прокуратура - Стара Загора и защитника на обвиняемия И.М., с което последният се е признал за виновен за това, че без надлежно разрешително е държал високорисково наркотично вещество – 1000,07 грама амфетамин, на стойност 30 212,40 лева - престъпление по чл.354а,ал.3,т.1 от Наказателния кодекс.

Страните се споразумели за извършеното престъпление на обвиняемия И.М. да бъде наложено наказание при условията на  чл.354а, ал.3,т. 1 от НК  и чл.54 от НК - “лишаване от свобода“ за срок от 3 години условно, изпълнението на което, на основание чл.66, ал.1 от НК, да бъде отложено за срок от 5 години, както и „глоба“ в размер на 3 000 лева. В тежест на обвиняемият И. М. били възложени всички разноски по делото в размер на 169 лева.

Веществените доказателства по делото – високорисково наркотично вещество 986,72 грама амфетамин и 20,2 грама амфетамин (остатък от представителна проба), ведно с опаковките от тях са отнети в полза на държавата и е постановено унищожаването им по съответния законов ред.

Определението на съда има характер на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване.

Facebook logo
Бъдете с нас и във