Параграф22 Daily

§22 Новини

Осъдиха мъж за нарушаване на заповед за защита от домашно насилие

По обвинение на Районна прокуратура – Велико Търново, осъдиха на една година и шест месеца лишаване от свобода мъж за нарушаване на заповед за защита от домашно насилие.

След внесен в съда обвинителен акт и постигнато споразумение в рамките на съдебното следствие, Р.Д. се призна за виновен и е осъден за това, че на 24.04.2019 г. в гр. Велико Търново, в парк „Майка България”, не изпълнил заповед за защита от домашно насилие - Заповед за защита, издадена въз основа на Решение по гражданско дело по описа на ВТРС, с която е бил задължен да се въздържа от извършване на домашно насилие спрямо А. Б., като я удрял и блъскал с ръце, идеянието е извършено в условията на повторност /престъпление по чл. 296 от НК/, и за това, че чрез нанасяне на удари с ръце причинил на А. Б. лека телесна повреда, като деянието е извършено в условията на домашно насилие /престъпление по чл.131, вр. чл.130 от НК/.

Заради проява на агресия и системно упражняване на психически и физически тормоз спрямо жената, с която живеел, по отношение на обвиняемия  била издадена заповед за защита, с която Р.Д. бил задължен да се въздържа от извършване на домашно насилие спрямо пострадалата. Въпреки издадената заповед за защита, обвиняемият не преустановил извършването на домашно насилие по отношение на пострадалата и със споразумение от януари 2019 г. бил осъден за извършено престъпление по чл. 296 от НК.  На 24.04.2019 г. обвиняемият и пострадалата излезли, за да разходят детето си, но докато били в парка, обвиняемият отново започнал да се държи агресивно, да дърпа, блъска, обижда и удря пострадалата.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.

В момента Р.Д се намира в Затвора гр. Ловеч, където търпи наказание по друга присъда.

Facebook logo
Бъдете с нас и във