Параграф22 Daily

§22 Новини

Осъдиха мъж за подпомагане на бежанци да преминат незаконно през страната

По досъдебно производство на Районна прокуратура-Стара Загора е осъден С.Р., на 45 г. Той е признат за виновен за това, че на автомагистрала „Тракия“, област Стара Загора, в района на Чирпан, с цел да набави за себе си имотна облага - пари `- сумата от 900 евро, чрез използване на моторно превозно средство - товарен автомобил „Рено Канго“, противозаконно подпомагал повече от едно лице - 9 мъже, от които двама непълнолетни, всички граждани на Афганистан, да преминават в страната в нарушение на закона - престъпление по НК.

На 7 януари .2022 г., около 21,25 ч., С. Р. е превозвал в товарния отсек на автомобила 9 мъже, граждани на Афганистан. Те били без документи за самоличност. С.Р. се договорил с тях да му заплатят при пристигане до крайната точка по 100 евро на човек. Той ги качил в товарния автомобил и се насочил в посока София по автомагистрала „Тракия“.

Обвиняемият е признал вината си. По споразумение, одобрено от Районен съд-Чирпан, на С.Р. е наложено наказание от 10 месеца лишаване от свобода при първоначален „общ“ режим и глоба в размер на 2500 лева.

Определението на съда е окончателно. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във