Параграф22 Daily

§22 Новини

Осъдиха наркодилъри на затвор

Каварненецът К.Щ. ще търпи наказание от 2 години и 4 месеца „лишаване от свобода“ при първоначален строг режим. Мъжът е бил привлечен като обвиняем от Окръжна прокуратура-Добрич за това, че при условията на продължавано престъпление и при опасен рецидив, без надлежно разрешително, държал с цел разпространение и разпространил високорискови наркотични вещества – престъпление по НК. До ефективната присъда на 34-годишния мъж се стигна, след като той призна вината си и Окръжен съд-Добрич одобри споразумение за размера на наказанието.

Престъпната си дейност К.Щ. осъществявал в периода ноември 2019 - януари 2020 година. За посоченото време той реализирал три продажби на марихуана и метамфетамин на различни лица.

Определението на Добричкия окръжен съд е окончателно.

На 28 юни 2021 г., в района на стопански двор, в Любимец, област Хасково, служители на РУ на МВР – Свиленград извършили проверка. Установено било, че в постройката се сушат стръкове зелена листна маса с общо тегло 7 кг и 440 грама, която при направения полеви наркотест е реагирала на наркотично вещество – марихуана. На място са били установени две лица Д.К., на 28 г., и Х.П., на 24 г. При проведените следствени действия наркотичното вещество е било иззето.

По случая е образувано досъдебно производство, като разследването по него се води от разследващ полицай при РУ на МВР - Свиленград.

Д.К и Х.П. са били привлечени към наказателна отговорност за престъпление по Наказателния кодекс за това, че в Любимец, областХасково, в съучастие като съизвършители, са държали без надлежно разрешително с цел разпространение, високорисково наркотично вещество - марихуана с брутно тегло 7 кг и 440 грама.

С постановление на наблюдаващия прокурор двамата обвиняеми са задържани за срок до 72 часа. Предстои Окръжен съд – Хасково да внесе искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.

Facebook logo
Бъдете с нас и във