Параграф22 Daily

§22 Новини

Осъдиха полицай за нарушение по службата и държане на боеприпаси

По досъдебно производство на Окръжна прокуратура – Стара Загора е осъден А.М., за това, че в периода от 22.01.2019 г. до 17.05.2019 г., в качеството си на длъжностно лице – полицейски служител към РУ, гр. Казанлък, при ОД на МВР - Стара Загора, в условията на продължавано престъпление, е нарушил 15 пъти служебните си задължения (анулиране и редактиране на фишове, с които са наложени глоби, с цел да не бъдат заплащани) и от това са настъпили немаловажни вредни последици, изразяващи се в нарушаване на обществените отношения, свързани с правилното и нормалното функциониране на държавния и обществен апарат, на неговите органи (в частност органите на МВР).

Той е признат за виновен и за това, че на 24.04.2019  г., в гр. Казанлък, обл. Стара Загора, в качеството си на длъжностно лице, е разгласил сведения от друго естество, които не са държавна тайна - лични данни  на едно лице, чието разгласяване е забранено със закон. Осъден е и за това, че на 3.07.2019 г., в село в община Казанлък, и в гр. Казанлък, държал боеприпаси за огнестрелно нарезно оръжие, без да има за това надлежно разрешение.

Обвиняемият се е признал за виновен. Окръжен съд – Стара Загора му е наложил наказания от една година и шест месеца „лишаване от свобода“ условно с изпитателен срок от три години. Присъдата е по споразумение, одобрено от съда.

Определението на Окръжен съд – Стара Загора е окончателно.

Facebook logo
Бъдете с нас и във