Параграф22 Daily

§22 Новини

Осъдиха принц Ернст Август Хановер за нападения срещу служители и полицаи

Правнукът на последния германски император беше осъден на десет месеца пробация и загуби правото да живее във фамилно жилище, след като австрийски съд го призна за виновен по обвинение в нападение срещу полицаи и срещу икономите на семейната хижа, докато е бил под въздействието на алкохол и лекарства, съобщи ДПА. Присъдата бе обявена след продължило няколко часа съдебно заседание, по време на което бяха разпитани полицаите и служителите за поредица от инциденти през 2020 година, при които принц Ернст Август Хановер ги нападал с каквото му попадне, включително и с точило за ножове.

Твърди се, че той бил под влиянието на алкохол и лекарства при поне в един от случаите. "Поемам отговорност, съжалявам напълно за случилото се и съм готов да компенсирам щетите", каза 67-годишният обвиняем, към когото съдията се обръщаше с "господин Хановер".

Той бе застрашен от присъда от три години лишаване от свобода. Въпреки това подсъдимият изглеждаше шокиран, когато чу съдията да го лишава от правото му да живее през следващите три години в ловна хижа "Алмтал" заради сигурността на семейството, което се грижи за дома и живее там. "Невъзможно и немислимо", каза принцът след продължилото седем часа заседание на съда. Той отбеляза, че живее в хижата от петдесет години. Присъдата може да бъде обжалвана.

Полицаите заявиха, че след като били повикани на адреса, били нападнати от принца, който ги заплашил, че ще наеме хора, които да ги проследят и да избият семействата им. Адвокатите на обвиняемия казаха, че той е действал ирационално по онова време, тъй като се възстановявал от операция заради рак и бил в конфликт със сина си.

През февруари стана ясно, че в края на миналата година Ернст Август фон Хановер, който е съпруг на принцеса Каролина от Монако, но двамата живеят разделени, е завел дело, за да лиши първородния си син от контрола върху замъци в Германия. Принцът дари замъка Мариенбург, имението Каленбург и двореца Херенхаузен на Ернст Август младши в периода 2004-2007 г., но иска да си ги върне. Той обвинява сина си, че действа против волята му и че зад гърба му предлага замъка Мариенбург на провинция Долна Саксония като публична собственост.

Facebook logo
Бъдете с нас и във